Desert tort Leone 22

de Constelatialeu in Torturi, 9 Aug 2019 | 2976 vizualizari

 

Cand au trecut habar nu am, dar ne-am trezit cu ditamai flacaul...La multi ani, Cristian ! Sa-ti fie viata presarata cu bucurii si impliniri.

 

INGREDIENTE

  • Blat 28 cm diametru
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 5 linguri faina
  • un praf de sare
  • Sirop
  • ness+ zahar+ apa
  • Crema
  • 500 ml frisca hulala
  • 750 g mascarpone
  • 6 galbenusuri
  • 2-3 lingurite ness ( sau fiecare cat de intens vrea gustul de ness)
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • Decor
  • ciocolata topita
  • krant..nuca + zahar caramelizat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Leone 22:

Blat : Blatul l-am pregatit cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi. Am tapetat o forma de tort cu diametrul de 28 cm, cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat faina si nuca macinata si am amestecat de jos in sus cu miscari lente. Am turnat compozitia in forma de tort, am preincalzit cuptorul la 175 grade si am copt tortul cca 30-35 min, este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa sa se raceasca.

Sirop am frecat ness-ul cu zaharul si apoi am diluat cu apa, n-am masurat nimic aici din ochi am pus cat sa-mi ajunga sa insiropez blatul de tort portionat in 3.

Crema. Galbenusurile cu zaharul si 2 linguri de frisca lichida le-am pus pe foc si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase, am adaugat si 2 lingurite de ness si am continuat sa amestec pana ce ness-ul a fost incorporat bine in crema de oua. Separat am mixat bine frisca lichida. Peste crema de oua am adaugat mascarponele si apoi am mixat pana am obtinut o crema omogena , crema ce am incorporat-o in frisca batuta. Am oprit un pic de crema pe care am amestecat-o cu cacao si am folosit-o la ornat.

Krant : Am pus la caramelizat 5 linguri de zahar , cand acesta a capatat culoarea chihlimbarului am adaugat cca 150 g nuca am omogenizat si am scos krantul pe un fund uns cu ulei, am aplatizat si am saltat bucata formata sa nu se intepeneasca pe fund. Cand este rece il pisam cat de marunt sau mare vrem.

Asamblare : Am sectionat blatul de tort in 3 , am asezat prima parte pe un platou am insiropat-o bine apoi am adaugat crema, am nivelat si am adaugat a doua parte de blat, pe care am insiropat-o, am pus crema deasupra si am nivelat-o, apoi am venit cu ultima parte de blat insiropat, am imbracat tortul cu restul de crema, am ornat cu crema amestecata cu cacao, marginea tortului am imbracat-o in krant si apoi am ornat cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Leone 22" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Martisor