Desert tort Musuroi de cartita

de Andra_Constantinescu in Torturi, 3 Mai 2017 | 8930 vizualizari

 

Este cel mai usor tort pe care l-am facut pana acum si primul la care nu ma enervez pentru ca nu-mi iese decorul, asta pentru ca la acest tort am putut aseza si reaseza decorul fara sa stric tortul.
De gust nu mai vorbim...a fost foarte bun!!!
Pentru reteta m-am inspirat un pic de la Oana.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao, cu varf
  • 8 linguri faina, cu varf
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • Diametru tava: 22 cm
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • In plus:
  • 3-4 banane
  • flori si frunze din napolitana pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Musuroi de cartita:

Blat:

Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul, pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom si se omogenizeaza. Se pun cacaua, faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor, pana cand trece de testul scobitorii. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi, cu ajutorul unui cutit, se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.

Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.

Crema:

Se freaca branza mascarpone cu zaharul, dupa care se adauga frisca si se mixeaza compozitia, pana cand devine cremoasa.

Asamblare:

Se taie blatul circular, de sus in jos, lasand o margine de circa doi cm, dar si o grosime la baza lui tot de circa doi cm. Se scobeste, scotand blatul si dandu-l deoparte.

Se curata bananele si se asaza in interiorul blatului scobit (se pot taia pentru a incapea). Se adauga crema peste banane, dupa care se imbraca si exteriorul cu ea. Se sfaramiteaza blatul care a fost dat deoparte si se imbraca tortul cu frimiturile rezultate. Se decoreaza apoi cu flori si frunze din napolitana.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]