Desert tort Oreo

de Gherca Daniela in Torturi, 4 Ian 2020 | 3573 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua mari
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom dupa gust
  • Pentru crema 1:
  • 300ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 100 ciocolata alba
  • 1/2 plic gelatina
  • Intre creme vom folosi un strat de biscuiti Oreo: circa 20 de biscuiti
  • Pentru crema 2:
  • 300ml smantana pentru frisca
  • 200g crema de branza
  • 100g zahar pudra
  • 1/2 plic gelatina
  • 10 biscuiti Oreo
  • In plus:
  • 100g ciocolata cu lapte
  • biscuiti
  • fructe: zmeura, coacaze...
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Oreo:

Ouale le mixam cu zaharul pana isi schimba culoarea, pe urma adaugam uleiul si esenta de rom, omogenizam, iar la final faina cu cacao si praful de copt, cernute impreuna. Mixam bine pana obtinem un aluat omogen.
      Tapetam o tava cu peretii detasabili de 24cm cu hartie de copt doar pe fund si cu ulei si faina pe margini, apoi turnam compozitia rezultata si dam tava la cuptorul preincalzit la 180°c pentru circa 20 minute.
     Cand este gata il lasam sa se raceasca in totalitate pe un gratar, apoi il asezam inapoi in tava in care l-am copt, impreuna cu inelul detasabil.

Pentru crema 1:
     Punem gelatina la hidratat in apa rece(25ml).
     Ciocolata alba o topim pe baie de aburi si o amestecam cu gelatina hidratata. Mixam smantana pentru frisca cu 1 lingura de zahar pudra pana devine ferma si aerata si o amestecam cu ciocolata alba.
     Turnam  crema peste blat, nivelam si dam la rece jumatate de ora.

Peste crema asezam biscuitii Oreo, intr-un stat uniform.

Pentru crema 2:
     Punem gelatina la hidratat in apa rece(25ml).
     Mixam smantana pentru frisca cu 1 lingura de zahar pudra pana devine ferma.
     Crema de branza o amestecam cu restul de zahar pudra, apoi adaugam gelatina dizolvata. Tunam compozitia de branza peste frisca batuta si omogenizam bine cu mixerul. In crema, adaugam si biscuitii sfaramati (eu i-am zdrobit intr-o punga cu un facalet :D) si amestecam usor cu o spatula pana obtinem o crema omogena.
     Turnam crema obtinuta peste stratul de biscuiti, nivelam si dam tava la frigider pana a doua zi.
     Scoatem cu grija inelul detasabil din jurul tortului si il decoram dupa bunul plac.
     Eu am topit ciocolata si am invelit tortul intr-un stat subtire, dupa care jumatate din tort l-am ornat cu fructe si biscuiti, iar pentru scris am folosit un tub cu zahar pudra alb.
Sper sa va fie de folos.
A fost foarte bun si gustos...s-a terminat foarte repede!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Oreo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu zmeura si ciocolata