Desert tort rapsodia aromelor

de miremirc in Torturi, 7 Oct 2012 | 46833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat cocos :
  • 7 albusuri
  • 300 g zahar
  • 3 linguri apa clocotita
  • zeama de la 1 lamaie
  • 70 g fulgi cocos
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Blat cacao :
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura apa rece
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema :
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 1 plic cappuccino cu rom
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 300 g unt
  • 50 g stafide
  • 50 ml rom
  • Decor :
  • 50 g ciocolata
  • 3 linguri fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort rapsodia aromelor:

Pentru inceput punem 50 g stafidele in 50 ml rom amestecat cu apa calda, sa se hidrateze .

Blat cocos: mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, apa clocotita treptat, zeama de lamaie treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Rasturnam compozitia intr-o forma rotunda de tort (d=28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la 180 de grade, pana se rumeneste putin deasupra. Lasam sa se raceasca si apoi o scoatem din forma.

Blat cacao: mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, apa rece, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Turnam in aceeasi forma rotunda, tapetata cu hartie de copt si coacem blatul la 180 de grade. Facem testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca, apoi scoatem blatul din forma de tort.

Crema: galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pudra; adaugam laptele rece amestecat cu amidonul. Punem vasul pe baie de aburi si amestecam pana se ingroasa compozitia. Luam de pe foc si adaugam cappuccino dizolvat in putina apa fierbinte. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.

Untul moale il mixam spuma. In el adaugam cate o lingura din crema racita, ca la maioneza, pana incorporam toata crema.

Decor : marginile tortului le imbracam in nuca de cocos, iar deasupra trasam linii fine de ciocolata topita.

Cum topim ciocolata : punem intr-o craticioara apa sa fiarba si o luam de pe foc. Intr-o punga punem bucatele de ciocolata. Scufundam punguta cu ciocolata in apa fierbinte, si o lasam timp de 3-4 minute sau pana cand vedem ca s-a topit ciocolata. Scoatem punguta din apa si o lasam sa se raceasca, dar nu prea tare. Taiem cu foarfeca un coltisor de la punga si trasam linii pe tort sau facem diferite modele.

Asamblare : blat de cocos- insiropam cu romul ramas de la stafide- 1/2 crema- stafide- blat cacao- insiropam- 1/2 crema- decor. Se lasa la frigider cateva ore.

Un delicios tort cu o multime de arome ;)
Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort rapsodia aromelor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 900 lei
1499.99 lei
599.99 lei

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

COMENTARII (27)

Micutza Luana 1

02.04.2013, 18:50

tre sa fac majoritatea retetelor bravoo

Bya Ralu 1

02.04.2013, 20:01

foarte fain

CameliaSb 1

29.05.2013, 18:09

am incercat si eu reteta blatul cu cacao a iesit mult mai subtire. ar trebui dublate ingredientele. maine va fi degusturea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]