Pregatesti crema.
Pui intr-un bol frisca, mascarpone (ambele reci) fiola de esenta si 3-4 linguri zahar pudra.
Mixezi usor pentru cateva secunde, gusti sa vezi daca este suficient de dulce (depinde ce smantana folosesti, daca e sau nu indulcita).
Daca simti ca mai trebuie zahar acum pui, nu la final, si continui mixarea pana obtii o crema ferma, pufoasa, teapana, buna pentru ornat. Daca este cazul poti adauga un plic/doua intaritor pentru frisca, dar daca folosesti ingrediente de calitate, crema nu va necesita acest adaos.
Pregatesti o cafea concentrata, o racesti si adaugi in ea Amaretto.
Pregatesti un platou peste care pui un inel de tort.
Asezi piscoturi de jur imprejur, acoperind complet suprafata.
Acoperi fundul cu piscoturi si le insiropezi usor.
Intinzi 1/4 din cantitatea de crema, pui iar piscoturi, insiropezi si intinzi 1/4 crema.
Asezi si al treilea strat de piscoturi, insiropezi si cu ajutorul unui pos la care ai atasat un dui rotund, spritezi crema ramasa.
700 g crema mi-a ajuns perfect
Pudrezi Tortul Tiramisu cu cacao si-l dai la rece pentru cateva ore.
Scoti inelul si legi piscoturile cu o banda pentru decor. Nu este neaparat, piscoturile se insiropeaza de la crema si se leaga bine de tort si fara, dar arata bine la aspect, mai ales daca-l faci cadou.
Portionezi cu un cutit ascutit pe care-l stergi cu o carpa umeda dupa fiecare felie. Tai felii generoase, cuprinzand in felie 2-3 piscoturi din laterala.