Desert trandafiri cu mere

de oanapl in Mancaruri de post, 21 Mar 2017 | 3977 vizualizari

 

retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj
  • 3 mere
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • zeama de la 1/2 de lamaie
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert trandafiri cu mere:

Tai merele in sferturi, le scoti cotoarele, apoi le tai felii subtiri. Le pui intr-o cratita si le acoperi cu apa. Adaugi 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si le pui la fiert. Cand incep sa fiarba, le mai dai 2 clocote si le dai deoparte. Scoti feliile de mar pe un prosop absorbant si le lasi la racit.

Intinzi foaia de aluat de foietaj, presari zaharul ramas ( cantitatea de zahar se poate mari sau micsora, dupa preferinta) si scortisoara.

Aluatul de foietaj sa nu fie dezghetat complet, se lucreaza mai usor.
Tai fasii de aluat de 1.5 cm. Dupa ce presari zaharul pe foaia de aluat, treci de 2 ori cu sucitorul peste foaie. Zaharul se va lipi mai bine si nu se va imprastia la rulat. Pe fiecare fasie pui felii de mar, usor suprapuse, apoi rulezi cat mai strans posibil.

Fiecare rulou il asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Introduci tava in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc rulourile.

 Pudrezi cu zahar dupa ce s-au racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert trandafiri cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza dulce calita