Am pentru voi o reteta noua de turta dulce, fara zahar! Buna, aromata, perfecta de pregatit chiar si cu cei mici, care se vor distra copios sa faca bilute sau sa le dea prin ciocolata! Reteta este destul de simpla, iar pastrata in cutii, in cateva zile o sa vedeti ce minunata este!
Intr-un bol, puneti untul taiat cuburi, de la temperatura camerei.
Adaugati mierea si indulcitorul gold, mixati la viteza potrivita 2-3 minute, pana indulcitorul de topeste, dar nu de tot.
Incorporati ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.
Adaugati sare, mirodeniile si scortisoara.
Cerneti faina cu bicarbonatul, le incorporati treptat.
Trebuie sa obtineti un aluat omogen si usor lipicios. Este posibil sa va mai trebuiasca putina faina sau nu, depinde cat de mari sunt ouale.
Il inveliti in folie alimentara, il dati la rece 40 de minute. Dupa acest timp, il scoateti de la frigider. Rupeti bucati potrivite si formati bilute. Le asezati in tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele. Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 15 minute. Le scoateti cand sunt gata, le lasati sa se raceasca. Glazura de ciocolata: Pe baie de aburi (sau in cuptorul cu microunde) topiti ciocolata impreuna cu laptele. Treceti fiecare turta dulce prin ciocolata topita, va ajutati de o furculita sa le scoateti si scurgeti surplusul de pe dosul lor. Le asezati in tava, pe hartie de copt, cu distanta intre ele. Presarati decoratiuni. Lasati sa se usuce bine ciocolata. Le depozitati in cutii metalice cu capac si le dati la rece. Mie mi-au iesit 48 de bucati de turta dulce. Pofta buna!