Dor de duca - Tort "Altfel"

de klausenburger_adica Lacrima in Torturi, 2 Sep 2009 | 6105 vizualizari

 

"Vreme trece, vreme vine(...)
Multe trec pe dinainte,
In auz ne suna multe,
Cine tine toate minte
Si ar sta sa le asculte?...
Tu asaza-te deoparte,
Regasindu-te pe tine,
Când cu zgomote desarte
Vreme trece, vreme vine"

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 5 oua
  • 1 pachet de crema instant de cacao Dr. Oetker
  • 7 linguri de zahar
  • 2 linguri de nuca macinata
  • un praf de copt
  • un plic de zahar vanilat Bourbon
  • 1 cuisoara zdrobita
  • Pentru crema
  • 1 litru de frisca vegetala
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 300 gr bucati de ananas proaspat
  • 1 plic gelatina alimentara
  • Pentru decor
  • un plic de gelatina
  • 100 ml apa
  • 150 ml pulpa de kiwi zdrobita
  • un ciorchine de struguri
  • 100 gr ciocolata
  • cateva fructe de physallis
  • Pentru insiropat:
  • sampanie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dor de duca - Tort "Altfel":

1. Pentru blat: bateti albusurile spuma, apoi adaugati treptat zaharul; adaugati galbenusurile, praful de copt, zaharul vanilat, cuisoara zdrobita, amestecati fin; adaugati la sarsit praful de crema instant si nuca macinata; dati la copt in cuptorul dinainte incins pentru aproximativ 30 minute, sau in functie de cum va functioneaza cuptorul, dar nu deschideti usa acestuia mai repede de 20 minute;

2. pentru crema: puneti pe bain-marie cele trei galbenusuri cu laptele si zaharul si fierbeti pana crema scade si devine ca o smantana mai consistenta; dupa ce s-a racit adaugati gelatina inmuiata initial in apa rece si apoi lichefiata in bain-marie, adaugati cele 3 albusuri batute spuma si 800 ml de frisca batuta spuma; adaugati la sfarsit si bucatile de ananas proaspat;

3. pe platoul pe care veti duce tortul la masa puneti o foaie de blat, stropiti cu sampania, adaugati crema si acoperiti cu cealalta foaie de de blat pe care o stropiti cu sampanie; lasati tortul la frigider minim 2 ore, sau peste noapte;

4. pentru decor: inmuiati gelatina cu 100 ml apa rece si dupa ce s-a facut, adaugati-o la bain-marie pentru a redeveni lichida; intre timp, zdrobiti in blender pulpa de kiwi si caramelizati-o cu o lingura de zahar pana cristalele de zahar se topesc; adaugati gelatina si intindeti pe tort, cu grija sa nu cada pe margini; acoperiti cu restul de 200 de ml de frisca batuta si decorati cu fructe trase in ciocolata, cu forme de ciocolata, sau dupa imaginatia de moment.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dor de duca - Tort "Altfel"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Bunica 1

03.09.2009, 16:04

Bun, bun !Arata a fi foarte fin si nu este nici greu de facut. Daca mai postezi asa bunatati s-ar putea sa dau o fuga pana la Cluj.

klausenburger_adica Lacrima 1

03.09.2009, 22:36

Buni, esti binevenita oricand la Cluj; si daca stiu din timp.....te astept cu ceva special conceput pentru matale

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 23:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cacao