Dorada cu arome mediteraneene

de elucubratiiculinare in Peste, 16 Iun 2018 | 4718 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăți doradă
  • sare
  • ulei de măsline pentru uns
  • Sos:
  • 1 căpățână usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 lămâie
  • fulgi chilli
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada cu arome mediteraneene:

Se curăță peștii, se spală bine în mai multe ape. Se crestează din loc în loc pe ambele părți. Se zvântă cu un prosop de hârtie. Se condimentează cu sare și se ung cu puțin ulei de măsline.

Se pun pe grătar sau grilul încins și se frig bine pe ambele părți. Se pot găti și la cuptor la 200 grade C pentru 30 minute. Se scot pe un platou. Pentru sos se pun într-un blender zeama de lămâie, pătrunjelul, usturoiul curățat și uleiul de măsline. Se pot adăuga fulgi de ardei iute și coajă de lămâie după gust.

Se servește imediat cu acest minunat sos deasupra și legumele preferate.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu arome mediteraneene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste la gratar