Dorada en papillote, cu cartofi noi aurii

de laura_n in Peste, 3 Iun 2014 | 4984 vizualizari

 

Dorada este un peste grozav! Are o carne extrem, extrem de gustoasa si nu are oase multe si marunte din care sa tot scuipi.
De obicei, pregatesc pestele la aburi, insa de data aceasta, am preferat tot gatitul la aburi, dar in cuptor.
Aceasta tehnica en papillote presupune ambalarea pestelui sau a carnii in hartie de copt, impachetat foarte bine si gatit la cuptor. Pestele pastreaza si preia toate aromele din ierburile sau condimentele folosite.
A iesit o minunatie. Perfect!

 

INGREDIENTE

  • 1 peste dorada proaspat (aprox. 600- 700 gr)
  • condimente : sare de mare, oregano, patrunjel, rozmarin
  • 2 lg ulei de masline
  • hartie de copt
  • pentru garnitura
  • 6-7 cartofi noi marisori
  • sare de mare
  • oregano
  • usturoi verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada en papillote, cu cartofi noi aurii:

Spalam si curatam pestele de solzi si pe interior. Eu ii tai capul si coada.

Il stergem cu un prosop de hartie apoi il stropim cu un pic de ulei de masline. Presaram un pic de sare de mare, apoi presaram condimentele uscate. Luam o hartie de copt si impachetam pestele, sigiland bine marginile. Punem intr-un vas termorezisten si dam la cuptor, la foc mediu, cam 20-30 minute. 

Cartofii ii curatam, ii spalam. Ii fierbem cateva minute sau ii punem in vasul de gatit la aburi cat sa se patrunda un pic. Luam o tava termorezistenta si punem cartofii. Tocam un pic de usturoi verde, stropim cu un pic de ulei masline, presaram cateva boabe de sare de mare si oregano. Dam la cuptor, la foc iute cam 15 minute. 

Atentie cand desfaceti pestele din pachet, aburii sunt extrem de fierbinti.

Scoatem pestele, il lasam un pic sa se racoreasca, mirosim un pic aroma si servim cu cartofii aurii.

O bunatate! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada en papillote, cu cartofi noi aurii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de biban la cuptor