Dovlecei caliti cu mujdei de usturoi-specific tarilor arabe

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 9 Ian 2011 | 7343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei mici  
  • 5 linguri ulei de masline  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 capatana de usturoi  
  • 1 ardei iute  
  • 1 mana de frunza de patrunjel  
  • 1 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei caliti cu mujdei de usturoi-specific tarilor arabe:

Dovleceii se spala si se usuca bine cu un prosop de bucatarie.

Se taie in rondele foarte subtiri si se sareaza si pipereaza dupa gust.

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si se calesc dovleceii pe ambele parti, pana iau o culoare aurie.

Se scot sa se scurga bine de ulei pe hartie de bucatarie absorbanta.

Usturoiul , frunza de patrunjel si ardeiul iute se taie marunt.

Se zdrobeste usturoiul  cu sarea intr-un mojar, apoi se adauga frunza de patrunjel si ardeiul iute.

Se pun intr-un castronel si se adauga sucul de la o lamaie si 1 lingurita de ulei de masline; daca este inca prea gros mujdeiul se mai adauga putina apa.

Se servesc  dovleceii presarati cu mujdei si cu lipie araba.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei caliti cu mujdei de usturoi-specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Urzicute cu orez