Dovlecei gratinati

de susu in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2011 | 4945 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mari
  • branza de vaci si telemea de oaie
  • marar sau alta verdeata care va place
  • unt
  • oua
  • putin lapte si iaurt mai gras
  • putin cascaval sau parmezan pentru ras deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei gratinati:

Se curata dovlecelul, se da pe razatoarea mare si se stoarce. Branza de vaca faramitata se amesteca cu telemeaua de oaie data prin razatoarea mica si se condimenteaza cu putina vegeta si piper. Se adauga mararul sau alte verdeturi. Se face un sos mai gros din lapte, iaurt si ouale batute.Intr-un vas rezistent la cuptor, uns cu putin unt, se pune un rand de dovlecel, unul de branza si tot asa. Puteti amesteca branza cu sosul alb si sa-l turnati peste fiecare rand de dovlecel ras. Ultimul rand sa fie de dovlecei. La sfarsit se toarna sosul apoi se rade putin parmezan sau cascaval. Se coace pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei gratinati" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei la cuptor