Dovlecei picanti la borcan

de Ksenya in Conserve, 8 Aug 2015 | 5627 vizualizari

 

O reteta simpla si foarte apreciata. De fiecare data cand o am pe masa se termina prima.Mi-am gasit un pic de timp si iata ca am facut-o si anul acesta.V-o impart cu placere :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de dovlecei curatati
  • 2 morcovi potriviti
  • 10-12 catei de usturoi mai mari
  • 270 ml apa
  • 1 lingura sare
  • 2 linguri zahar
  • 0,5 pahar ulei
  • 2 linguri otet 9%
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei picanti la borcan:

Curatam dovleceii  de coaja si eventual dupa caz  de samburi,taiem in fasii orizontal  apoi pe vertical aproximativ de 2,5 cm. Morcovii ii curatam si-i dam prin razatoarea mare. Punem o oala  incapatoare pe foc, adaugam apa, sarea, zaharul, uleiul si otetul. Cand incepe sa fiarba lichidul adaugam dovleceii amestecam, micsoram flacara  la foc moderat, acoperim si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam usturoiul si morcovul si mai lasam 5 minute amestecand din cand in cand.Umplem borcanele, care in prealabil au fost spalate si sterilizate indefirent de mod.Inchidem cu capac si sterilizam 7 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

la cantitatea de mai sus ies 2 borcane de 780 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei picanti la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei conservati in ulei