Dovlecei rotunzi umpluti

de mimmi in Pui, 14 Mar 2012 | 4853 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei rotunzi
  • 100 g cus-cus,
  • 150 g piept de pui,
  • 1 ardei verde,
  • 3-4 catei usturoi,
  • 1 ceapa ,
  • 2 rosii decojite in sos de tomate,
  • marar,
  • 1 lingura ulei,
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei rotunzi umpluti:

Cus-cus-ul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care se spala sub un jet de apa rece si se lasa la strecurat.

Spalam dovleceii si ii scobim, pastrand miezul. Ceapa taiata marunt, miezul de dovlecei taiat marunt, ardeiul taiat cubulete si usturoiul taiat feliute se calesc intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-au calit legumele, adaugam pieptul de pui taiat cubulete, sare si piper dupa gust si mai lasam sa se caleasca impreuna pana cand este facut si pieptul de pui. Ultima data adaugam rosiile taiate marunt, marar proaspat dupa gust, cus-cus-ul, amestecam si stingem focul. Saram dovleceii pe dinauntru, ii umplem cu compozitia de mai sus si ii punem intr-o tava sau forma de yena,umpluta cu apa pana la jumatatea dovleceilor. Acoperim tava/forma de yena cu folie de aluminiu si dam dovleceii la cuptor pentru cca 30-40 de minute, pana sunt facuti dovleceii.

Ii servim simpli sau cu smantana . Pofta Buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei rotunzi umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

madi_marin 1

14.03.2012, 21:44

ce de efect sunt... si faina ideea cu cus-cus-ul...

susu 1

11.05.2012, 17:19

mimmi ce frumos e manca-l-as eu pe el

susu 1

02.07.2012, 13:48

nu vrei sa stii ca am salvat reteta mai demult si astazi am fost in piata dupa corcoduse coapte pt gem si am gasit dovlecei dastia verzi, frumosi , mi-am amintit de reteta si asa am si luat vreo 4-6, acum am recautat-o si maine trec la treaba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]