Dovlecei umpluti

de Bunica in Mancaruri cu carne, 10 Iul 2009 | 7990 vizualizari

 

Dovlecei umpluti cu carne de vita si porc.

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei
  • 2 cepe mari
  • 250 g. carne de vita
  • 250 g. carne de porc
  • 50 g. orez
  • 4-5 rosii potrivite
  • 1 lingura de pasta de tomate
  • 1 legat. de marar
  • 1 leg. de patrunjel
  • 4-5 ling. ulei( dupa gust)
  • 1 foaie de dafin mica (dupa gust)
  • sare, piper, cimbru (dupa gust)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Se curata dovleceii, se spala si se scoate miezul.

Se toaca,carnea de porc si vita in amestec. Se spala orezul ,se toaca ceapa marunt,se toaca mararul.

Toate acestea se amestca impreuna cu sare , piper, cimbru.Se umple dovleceii, li se pun capace de rosii si se aseaza in cratita. daca mai ramane carne si loc in cratita se pot umple si 2-3 rosii mici. Eu, la aceasta cantitate folosesc o cratita de 4l.

Peste dovleceii umpluti se pun rosiile rase, pasta de tomate desfacuta intr- o ceasca de apa,uleiul,sare, piper,foaia de dafin, patrunjelul, tocat marunt,se mai pune o ceasca de apa  si se da la cuptor.Se lasa  o ora, o ora si jumatate.

TIPS-URI

1

Cimbrul si foaia de dafin poti sa le omiti , daca nu-ti plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura din carne de strut