Dovlecei umpluti

de DanMonica in Pui, 27 Mar 2012 | 4312 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piept de curcan
  • 1 dovlecel
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • unt
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Curatam toate ingredientele si le punem la fiert sau in steamer.

Pieptul de curcan l-am pus in steamer pentru 80 minute. Dupa ce au trecut 50 minute am adaugat cartoful si morcovul. Dovlecelul l-am taiat pe jumatate, in lung, si l-am lasat la aburi numai pentru 10 minute (daca il fierbem nu il lasam mai mult de 4-5 minute); nu trebuie sa se fiarba tare pentru ca se va mai coace si la cuptor.

Dupa ce s-au patruns bine pisam cartoful si morcovul, taiem carnea marunt si pregatim un pireu pe care il amestecam cu unt si sare.

Dovlecelul il scobim la mijloc, iar miezul scos il amestecam cu pireul.

Umplem jumatatile de dovlecel cu amestecul de legume si carne,  le asezam pe o tava unsa cu putin unt si turnam pe langa ele apa (atat cat sa nu atinga umplutura).

 Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana scade apa. 

Dupa ce scoatem dovlecelul din cuptor radem putin cascaval peste si il servim cald, cu iaurt sau smantana.

 

Pofta buna !

 


 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Ubulika 1

28.03.2012, 07:42

bun dovlecelul...dar ce-mi mai place farfuriaaaaaaaaaaaaa

cristeasofia 1

03.05.2012, 22:56

DanMonica 1

04.05.2012, 08:47

va multumesc de aprecieri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]