Dovlecel pane cu sos de usturoi

de Ubulika in Mancaruri de post, 24 Iul 2011 | 5388 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • dovlecel
  • oua
  • cas
  • faina
  • sare piper

Sos de usturoi:

  • 3 catei mai mari de usturoi
  • 3- linguri de ulei
  • ( 125g) smantana
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel pane cu sos de usturoi:

Curatam dovleceii de coaja, apoi ii taiem felii si ii presaram cu sare. Lasam sa stea vreo 15 minute, apoi scurgem zeama lasata. Intr-un castron batem ouale cu furculita, punem putina sare si faina,omogenizam.Radem si putin cas.Ii tavalim prin compozitia cu oua si apoi ii punem in  ulei incins pana se prajesc; ii intoarcem pe o parte si pe alta.

Am ras usturoiul pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi l-am amestecat c-un praf de sare si am pus treptat si putin ulei. Am amestecat usturoiul impreuna cu uleiul pana cand a devenit aproape ca si o maioneza. Apoi am adaugat smantana  plus sare si piper.

 

TIPS-URI

1

dovleceii se pot pune cand sunt gata pe niste servetele de hartie ca sa absoarba excesul de ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel pane cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dovleac la steamer