Drob de maruntaie de pasare

de carmenvlad in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2011 | 14814 vizualizari

 

Este o reteta pe care o prepar de multa vreme. Cantitatile se pot modifica dupa dorinta.

 

INGREDIENTE

  • 800 g pipote si inimi de pasare
  • 1000 g ficat de pasare
  • 1 cescuta orez fiert
  • 12 fire ceapa verde
  • 8 fire usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura marar verde
  • 5 oua pentru amestec
  • 4 oua fierte tari
  • 50 ml ulei
  • Sare si piper dupa gust

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de maruntaie de pasare:

Se spala maruntaiele bine si se fierb separat in apa cu sare. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se toaca maruntaiele cu robotul si se pun intr-un bol mare. Se toaca marunt ceapa verde, usturoiul, mararul si patrunjelul si se pun in bol. Se adauga ouale, orezul fiert in care s-a adaugat 2-3 linguri de ulei, se potriveste de sare si piper si se amesteca compozitia bine cu o lingura de lemn. Se inmoaie in apa calda doua foi de hartie pergament si se tapeteaza cu ele doua forme de check. Se ung formele cu ulei si se pune intr-o forma jumatate din compozitie iar in cealalta forma se pune jumatate din compozitia care a ramas si apoi se pun cele 4 oua fierte intregi si restul de compozitie. Se niveleaza bine compozitia in cele doua forme, se acopera cu marginile hartiei pergament si se da la cuptor pentru 30-35 de minute. Se desface hartia pergament ca sa se rumeneasca drobul deasupra si se mai lasa 5 minute. Se opreste focul, se scot tavile din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma. Se serveste rece decorat cu salata verde, ceapa verde sau ridichi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de maruntaie de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de porc