Drob de vinete

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 28 Aug 2011 | 6308 vizualizari

 

O reteta de aperitiv din legume foarte gustoasa.....dupa parerea mea

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 3 oua
  • 3 linguri de gris
  • 3 cepe potrivite
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • verdeata( marar, patrunjel)
  • sare, piper
  • 1 ardei gras rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de vinete:

Vinetele se spala, se curata de coaja(1cm. da unul nu)se taie cubulete si se pun la fiert pana dau in clocot timp de 3-4 min.Se pun intr-o strecuratoare la scurs si racit.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Cand este usor sticloasa se stinge focul si se lasa la racit.

 Cand vinetele sunt reci se amesteca impreuna cu ceapa, ardeiul taiat marunt, verdeata tocata, ouale,grisul . Se condimenteaza toata compozitia si se pune intr-o forma de cozonac tapetata cu hartie de copt. 

Se da la cuptor si se lasa la foc potrivit timp de 40-45 min.

Se lasa sa se raceasca , apoi se scoate din forma si se taie rece.

TIPS-URI

1

Inainte de a fi bagata forma in cuptor ,se poate pune deasupra cascaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ionutzzz 1

27.10.2012, 15:10

am scos tava cu drob de la cuptor si arata minunat, deabia astept sa gust.

Bunica 1

27.10.2012, 19:10

N-o sa-ti para rau ca l-ai facut!

Panacris 1

16.05.2015, 16:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf