Drob din carne de ied

de Ina in Mancaruri cu carne, 11 Ian 2011 | 11058 vizualizari

 

Pentru ca aveam in congelator o punga cu organe de ied, am zis sa fac un drob, ca tot mai e putin si vine mielul :D ... Nu e ca primavara, cand ai usturoi si ceapa verde, dar merge si-o ceapa incoltita si verdeata congelata :)))

 

INGREDIENTE

  • matele si organele de la un ied( inima, plamanii, splina, ficatul, rinichii)
  • carne de ied ( deobicei surplusul de la coaste si diafragma )
  • 3 cepe mari
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 1 morcov
  • patrunjel
  • marar
  • cimbru
  • sare / delikat
  •  piper
  • 10 oua
  • 1 prapure
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob din carne de ied:

Spalam organele de ied in apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu sare, impreuna cu matele de ied ( spalate in prealabil in mai multe ape cu sare si bicarbonat  ). Se spumuieste de cateva ori, apoi se scot si se lasa la racit.      Cand sunt suficient de reci ca sa nu friga, tocam totul marunt ( sau bagam la robot, cum am facut eu azi ). 

Ceapa si usturoiul si morcovul se toaca marunt si se amesteca in carnea de ied. Se adauga marar, patrunjel ( eu imi fac provizii de vara si pastrez  in congelator ), cimbru, sare, delikat. Spargem 10 oua  pe care le mixam, apoi le turnam in compozitia de drob si amestecam totul bine.

Prapurele se spala in cateva ape si se aseaza pe fundul tavii cu marginile in afara. Turnam compozitia,  iar cu prapurele ramas in afara acoperim totul.

Dam  la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos.

Se portioneaza rece.

TIPS-URI

1

Drobul iese mult mai aspectuos si gustos daca totul se toaca cu cutitul si nu se da prin masina de tocat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din carne de ied" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (61)

madi_marin 1

12.01.2011, 09:16

mmm....si mie mi-e pofta.....as papa o bucatica....

MotanLaOale 1

12.01.2011, 09:34

bun drob.........bine arata

Ina 1

12.01.2011, 10:37

Merge si-un vin rosu?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura cu mamaliguta