Drob vegetarian

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2013 | 9224 vizualizari

 

Pentru ca n-am sacrificat mielul si nici alt animal ca sa ne infruptam anul asta am facut un drob cu legume. Am "sacrificat" totusi niste oua, ca sa se lege drobul si sa arate a drob :))

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 1 dovlecel
  • 250 g ciuperci champignon
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura marar
  • 4 fire ceapa verde
  • 4 fire usturoi verde
  • 6 linguri gris
  • 8 oua
  • sare, piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob vegetarian:

Se pun la fiert 2 litri de apa cu sare. Se curata si se taie cubulete vinetele, dovleacul si ciupercile, apoi se oparesc pe rand in apa cu sare. Se strecoara si dupa ce se racesc se storc bine de apa.

Se toaca verdeata, ceapa si usturoiul si se amesteca intr-un bol cu restul legumelor, cu 4 oua si cu grisul. Trei dintre oua se fierb in apa cu sare 3-4 minute, dupa care se curata. Celalalt ou se bate bine cu un praf de sare.

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt se aseaza jumatate din amestecul de legume, se aseaza ouale fierte pe mijloc, iar deasupra se pune cealalta jumatate de legume.

Oul batut se toarna deasupra si se coace drobul in cuptorul preincalzit cam 60 de minute la foc potrivit.

Pofta buna!  

TIPS-URI

1

la inceput acoperim drobul cu o folie de aluminiu iar dupa 30 de minute scoatem folia ca sa se rumeneasca frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob vegetarian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de ghebe cu branza