Dulceata de caise

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 5 Feb 2013 | 3121 vizualizari

 

Masura este o farfurie adanca,plina varf cu fructe.Asa am invatat eu de la bunica mea si asa fac.

 

INGREDIENTE

  • cca 1 1/2 de caise tari (nu foarte coapte)
  • 1 kg zahar
  • 300 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Se curata de coaja caisele si se taie pe langa sambure in forma de semiluna. Apa cu zaharul se da intr-un clocot, cat se topeste zaharul si se adauga caisele taiate, o farfurie adanca plina cu varf. Cand este legata suficient se da de pe foc, se acopera cu un stergar umed si se lasa pana a doua zi. Se pune in borcane si apoi se savureaza cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Rocsi 1

05.02.2013, 20:12

Buna la gust!

Constelatialeu 1

05.02.2013, 20:37

Bunica.Stiu ca se tin,ca m-a invatat,dar eu doar prunele le tin in zeama de var....deobicei fac gem de caise...

Merisor 1

05.02.2013, 22:12

Si mama le tine in zeama de var.

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu menta