Dulceata de catina

de Julie in Dulceata / Gem, 5 Aug 2010 | 17457 vizualizari

 

Dupa ce am facut siropul de catina, mi-au mai ramas ceva fructe pe care am vrut sa le transform in dulceata. Am tot cautat pe net dar nu am gasit nimic clar...doar informatia ca se poate face si dulceata si gem din catina dar ...nimeni nu a si incercat, sau cel putin eu inca nu am gasit persoana respectiva ! Asa ca am decis sa fac dulceata de catina cu gel fix. M-am gandit ca se face repede si nu o supun prea mult tratamentului termic. Daca cineva stie ca se face altfel... astept sa-mi comunice .... ca sa stiu si eu daca am facut bine sau nu! Oricum, dulceata a iesit foarte buna astfel pregatita si cred ca am sa mai fac si alta data! ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 cani fructe de catina
  • 2 cani zahar
  • 1 pachet  cu gelfix clasic
  • 50 ml apa
  • o lingura zeama de lamaie
  • un plic zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de catina:

Fructele de catina se spala si se amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar si  praful de gelfix. Se pun la fiert.

Cand incepe sa fiarba se adauga restul cantitatii de zahar,   zeama de lamaie , zaharul vanilinat si se amesteca bine. Din momentul in care incepe sa fiarba  din nou se mai lasa 5 minute  si se opreste focul.

Se pune fierbinte in borcanele spalate , sterilizate si uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de catina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de pere