Dulceata de ceapa II

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 26 Mai 2018 | 4563 vizualizari

 

Foarte buna langa orice carne facuta pe gratar, si nu numai.
"picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapa rosie
  • 400 g zahar
  • 350 ml vin rosu
  • 60 ml otet balsamic
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita cuisoare macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ceapa II:

Ceapa se curata si se taie julien.

Intr-o cratita se pune uleiul si 5 linguri de zahar.

Se pune pe foc mic si se amesteca pana zaharul capata o culoare galbuie, cam 5 minute.

Se pune ceapa si se amesteca usor.

Cand ceapa devine sticloasa se adauga vinul, restul de zahar, otetul balsamic, sarea si condimentale.

Se lasa la foc mic 40 minute.

Se amesteca din cand in cand pana se leaga ca dulceata obisnuita.

Se pune fierbinte in borcane sterilizate fierbinti.

Se lasa borcanele la racit in patura.

Se pun in camara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ceapa II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]