Dulceata de cirese

de Lau in Dulceata / Gem, 12 Oct 2015 | 3728 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg cirese fara samburi
  • 4 kg zahar
  • 1 lamaie
  • zeama de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Ciresele le spalam si le scurgem bine de apa,le rupem coditele si le scoatem samburi.

Adaugam 3 kg de zahar peste cirese si lasam peste noapte intr-un loc racoros.

A 2 zi scurgem siropul lasat de cirese,adaugam restul de zahar ,lamaia taiata feliisi punem pe foc lasand sa fiarba cca 20 min dupa care scoatem feliile de lamaie si adaugam ciresele si lasam sa fiarba.

Luam spuma de cate ori este nevoie si amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul vasului,

La final adaugam zeama de lamaie si punem in borcane spalate si uscate,

Acoperim cu o patura si lasam sa se raceasca pana a 2 zi dupa care depozitam in camara,

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]