Dulceata de nuci verzi

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 25 Iun 2015 | 5536 vizualizari

 

Nu am mai facut dulceata de nuci verzi, m-am inspirat de aici de pe site, dar nu stiu cat de corect este facuta deoarece am inteles ca nucile trebuiau tinute in apa de var. Poate data viitoare o sa incerc si asa.
Cat despre nuci, acestea pot fi folosite in luna iunie, atunci cand inca nu este formata coaja lemnoasa.
Au iesit 3 borcane de 400 g.

 

INGREDIENTE

  • 100 nuci verzi;
  • 800 g zahar;
  • 500 ml apa;
  • zeama de la o lamaie.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de nuci verzi:

Se curata nucile de coaja verde si se pun in apa rece imediat dupa ce au fost curatate.

Nucile trebuie sa stea in apa rece timp de 24 de ore, schimband apa din cand in cand.

A doua zi, se prepara siropul. Se pun apa si zaharul la fiert si cand incep sa se lege se adauga nucile. Dupa 15 minute se adauga zeama de lamaie si se mai fierb nucile pana cand se inmoaie. 

Se toarna dulceata fierbinte in borcane, se capacesc, apoi se pun intr-o cratita cu apa fierbinte si se mai fierb 30-40 de minute pentru a tine peste iarna. Se lasa la racit in cratita cu apa sau se pun sub paturi, lasandu-se 1-2 zile.

TIPS-URI

1

O alta varianta care am gasit-o pe site ar fi sa opariti nucile de 3 ori, in ape diferite, inainte de a le pune in sirop.

2

La curatarea nucilor trebuie folosite manusi pentru a evita murdarirea mainilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de zmeura