Dulceata de pepene galben, ananas si mar

de adasev12 in Dulceata / Gem, 7 Dec 2011 | 6644 vizualizari

 

eu sunt adepta reconditionarii, nimic nu se arunca...pacat de banii cheltuiti...si din acest motiv s-a nascut si aceasta combinatie de dulceata...ca aveam un pepene ramas prin frigider de multisor si incepea sa se strice la coaja...aveam si mere, ca la fel li se zburlea coaja...dar parca vroiam si ceva mai exotic, ca sa le combin,...asa mi-a veni ideea unui ananas...ca tot erau la reducere....

n-am facut poze la inceput, ca nu vroiam sa postez reteta, dar la sf mi s-a parut interesanta...si deja am in plan o tarta cu portocale pe care vreau sa o fac si sa o garnisesc cu bunatatea asat de dulceata...

 

INGREDIENTE

  • un pepene galben  nu f mare, sa tot fi avut 800 g in coaja
  • un ananas cu coaja, cam tot asa, la 1 kg aprox
  • 3 mere
  • o lamaie
  • mix de  arome: cuisoare, scortisoara, ghimbir, coriandru si nucsoara
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene galben, ananas si mar:

Ananasul se curata de coaja, la fel si pepenele si merele. Toate se taie bucatele mici mici si se pune jumatate de kg de zahar...Este suficent de dulce, zic eu...oricum n-o sa stea prea mult in camara...Se pun toate la foc mediu si dupa ce dau in clocot se face focul mic si se lasa sa fiarba, cam o ora - o ora si 15 minute. Se adauga apoi coaja rasa de la lamaie si sucul stors si se mai da cateva clocote, apoi se adauga o lingurita din mixul de condimente. Se poate pune numai scortisoara, dar eu asa ceva aveam in casa si imi place ca e mai aromat. Se mai lasa foarte putin pe foc. Se da vasul de-o parte si se toarna dulceata in borcanele, se inchid si se lasa in prosoape sa se raceasca.

Nu stiu cum sa descriu gustul si aroma...este...pur si simplu delicioasa. Mi-au iesit 3 borcanele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene galben, ananas si mar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]