Dulceata din fructe de padure

de divainbucatarie in Dulceata / Gem, 31 Aug 2011 | 5256 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg fructe de padure (zmeura, mure si afine)
  • 1 kg zahar
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 aspirina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din fructe de padure:

Fructele spalate usor le lasam sa se usuce. Punem zaharul peste ele si lasam vasul o noapte sa lase sirop.

A doua zi, punem fructele sa fiarba la foc mic. Luam spuma de cate ori este nevoie si lasam dulceata sa fiarba in jur de 1 ora – 1 ora si 20 de minute, sau pana se leaga (siropul cade greu de pe lingura). Sucul de lamaie il adaugam la 30 de minute de cand incepe sa fiarba.

Punem dulceata in borcanele spalate, pe care le-am tinut caldute la 100°C in cuptor. Presaram putin praf de aspririna peste dulceata, apoi punem capacul. Astfel rezista mai mult in timp.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de dovleac