Dulceata din petale de trandafir

de lia maria in Dulceata / Gem, 26 Iul 2011 | 14275 vizualizari

 

Fina, rafinata, aromata, cu gust sublim, dulce si inmiresmat….e cu totul deosebita !

 

INGREDIENTE

  • 300g petale de trandafiri
  • 1kg zahar
  • 1L apa
  • 1plic sare de lamaie

 

Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din petale de trandafir:

In primul rand recoltam florile de trandafir ( specia: rosa centifolia, foarte mirositoare si de culoare roz) bine deschise/inflorite si nepatate. Desprindem petalele si le rupem/taiem partea alba (acestea sant amare si trebue neaparat indepartate), le spalam sub jet de apa rece si le intindem pe prosop absorbant sa se zvante , apoi le cantarim si functie de cantitate, preparam siropul.

Intr-o cratita punem apa si zaharul la fiert si lasam sa se lege siropul.

Punem petalele, intr-un bol, presaram peste ele sarea de lamaie si le frecam bine, bine (cu mana).

Cand siropul este bine legat, punem si petalele si mai lasam cam 30’ la fiert, amestecand din cand in cand.  Facem testul picaturii, pe o farfurie si functie de asta oprim focul, sau mai fierbem dulceata.

Intre timp pregatim borcanele, pe care le spalat/degresam, limpezim si uscam, iar cand dulceata a ajuns la consistent dorita, o golim in borcane. Le infiletam capacele si le ajezam in paturi la dinstuit pana a doua zi.

Inainte de a le aseza pe raftul din camara, le cosmetizam (stergem borcanele cu o carpa umeda) si le etichetam.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din petale de trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]