Dulceata din petale de trandafir

de Ina in Dulceata / Gem, 26 Mai 2015 | 12159 vizualizari

 

Nu am mai facut minunea asta de 9 ani, dar anul asta sunt pusa pe fapte mari :)))
Prima transa este gata, vor urma si altele.
Dulceata o pregatesc din trandafiri rosii catifelati si parfumati (din aceia mari, de gradina).

 

INGREDIENTE

  • 330 g de petale de trandafir
  • 1 kg de zahar
  • 1 l de apa
  • 2 lingurite cu de sare de lamaie
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din petale de trandafir:

Adunam petalele de trandafir si indepartam cu foarfeca partea alba de la capat (pentru ca este amara).

Spalam petalele, le scurgem bine de apa, apoi le frecam cu o lingurita de sare de lamaie amestecata cu una de zahar (pentru a-si mentine culoarea rosie la fiert). Pastram petalele astfel pregatite la frigider, pentru 15 minute. 

Punem la fiert apa si zaharul, pana obtinem un sirop bine legat (cand face spuma la fiert, iar picatura nu se dizolva  singura in apa).

Adaugam petalele de trandafir, apoi amestecam si sucul de lamaie si cealalta lingurita cu sare de lamaie. 

Lasam sa fiarba pana se leaga totul bine, iar dulceata devine sticloasa, apoi oprim focul si turnam dulceata fierbinte, in borcane curate si uscate 3 minute la microunde. Capsam si pastram borcanele cu capacul in jos, pana ce dulceata se raceste. 

Depozitam si pastram dulceata la rece, pentru mai multi ani. 

TIPS-URI

1

Ca sa nu muncim mult ( cum am patit eu :P ) , rupem florile intregi si taiem petalele direct de pe floarea intreaga, indepartand astfel si partea alba, amara. Mie mi-a adunat Costel doar petalele si m-am chinuit sa tai partea alba luand la mana petala cu petala :(((

2

Pentru ca dulceata sa aiba o culoare frumoasa, frecati petalele de la inceput cu sare de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din petale de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

tarasmariana 1

28.05.2015, 09:36

mihaelar63 1

21.06.2015, 00:41

Ce deliciu

Panacris 1

18.05.2018, 17:31

Pfffff, o minunăție Am spart recordul și eu anul acesta vreo 20 de borcănele Spor și succes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafiri