Echter Heidesand

de ANNA_46 in Dulciuri, 17 Dec 2012 | 4736 vizualizari

 

O prajiturica buna buna de tot , foarte sfarimicioasa si moale, ca si numele , ceva de genul ,,nisipul desertului "

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. unt
  • 80 gr. zahar praf
  • 50 gr. aluat de martipan
  • un zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 250 gr. faina
  • Ptr. uns : un galbenus ou
  • Ptr. tavalit : zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Echter Heidesand:

Amestecam bine untul moale cu zaharul praf (si cel vanilat), cu martipanul si coaja rasa de lamaie, adaugam faina si framantam bine (eu le-am framantat toate deodata). Formam o rola (baton) de cca. 5 cm. (sau mai ingusta, oricum vor deveni mai late ), infasuram intr-o folie de aluminiu, punem la rece un timp  mai lung (de preferat peste noapte).

Ziua cealalta preincalzim cuptorul la 190 °C, ungem rola cu galbenusul de ou si o tavalim jur imprejur in zahar tos. Taiem felii de o jumatate de centimetru si le asezam  pe o tava tapetata cu hartie de copt (eu nu am avut si le-am dezlipit foarte greu, multe s-au si rupt , asa ca data viitoare nu ma mai joc ). 

Le asezam cu distanta suficienta intre, pentru ca se vor lati mult si le coacem aprox. 10 - 15 min. pana devin frumos aurii.

Mmm....sunt atat  de bune , le-am servit deja calde. Va doresc : Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Echter Heidesand" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede