Eclere

de cristeena20 in Prajituri, 14 Noi 2012 | 20355 vizualizari

 

Aluatul facut pentru eclere se poate modela in mai mutle fleuri si umple cu creme diferite. Si recent am invatat sa prajesc (ca niste gogosi) bilute din acest aluat si apoi , pudrate cu zahar amestecat cu scortisoare....e un deliciu. Trebuie doar sa incercati. E o reteta traditionala de aici...

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 l apa
  • 500 gr margarina
  • sare
  • 800 gr faina
  • 16-20 oua
  • Crema:
  • frisca sau crema de oua sau budinca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Amestecam apa cu sare si margarina- punem pe foc sa fiarba. Adaugam faina si amestecam pana incepe sa fiarba. Se pune deoparte, se lasa sa se mai raceasca si adaugam ouala 2 cate 2, pana obtinem consistenta potrivita pentur eclere (aluatul trebuie sa fie mai gros)

Cu o forma de patiserie (cornet) facem forme diferite (eclere, profiteroluri) si se umplu cu creme dupa preferinte. Eu am facut cu o crema de oua ( vezi reteta de tarta cu mere), cu frisca , budinca,etc.Eu un fel l-am facut cu amestec de crema de ou cu frisca. 

Deasupra de orneaza cu ciocolata topita cu unt.

O alta varianta dina cest aluat este sa il prajim in baie de ulei (ca gogosii) si apoi ii tavalim in zahar amestecat cu scortisoare...sunt deliciosiiiiii. Se numesc Fartos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert mini eclere cu crema de vailie