Va invit sa va serviti din aceste eclere delicioase cu budinca de ciocolata aromata cu esenta de portocale!
Aluat:
Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare.
Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte.
Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte bine.
Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa fiecare.
Obtinem un aluat ca o pasta.
Aluatul se pune intr-un posh cu varf mare.
Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi formam eclerele si le coacem la foc potrivit 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos.
Crema de ciocolata:
Intr-un ibric punem 400 ml lapte la la fiert.
Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul, faina, cacaoa, esenta de portocale si laptele.
Cand laptele incepe sa fiarba, luam ibricul de pe foc, adaugam compozitia precedenta si amestecam continuu.
Punem iar pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase, amestecand continuu pentru a nu se forma cocolosi.
Lasam apoi budinca la racit, acoperita cu o folie trasparenta.
Cand budinca este rece, umplem eclerele, fie cu un posh pe care il infigem in fiecare ecler, fie taindule putin, dar fara a le rupe in doua.
Glazura de ciocolata:
Topim ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi.
Turnam glazura calduta peste eclere, iar apoi servim cu pofta!
Sa va fie de bine!