Eclere cu crema de vanilie

de babi5 in Prajituri, 17 Feb 2014 | 9796 vizualizari

 

M-am tot gandit de ceva vreme sa le fac si astazi le-a venit randul fiindca ieri nu am avut dulce. Le-am avut de ceva vreme trecute la favorite reteta Lylei_Musat si a Jamilei, m-am inspirat din amandoua si am facut varianta mea. Multumesc Lili, multumesc Jamila. Am intampinat o multime de "hopuri " dar le-am trecut cu pasi inceti... Mi s-a spart posul si am recurs la o punga si mi-au iesit putin mai mari dar nu-i nici un bai... nu s-a suparat nimenea... ba dimpotriva, au cerut supliment. Incovenientul e ca nu mi-a ajuns crema, mi-au ramas 8 bucati neumplute ceea ce presupune ca trebuie suplimentata materia prima la crema. Succes si indrazniti cosuletele pentru eclere, au iesit super, super bune si s-au dolofanit bine "di tat"

 

INGREDIENTE

  • 1 cana ulei (cca 200 ml )
  • 1 cana si jumatate de apa
  • 2 cani de faina
  • un praf de sare
  • 800 ml lapte
  • 2 budinci vanilie
  • 3 zahar vaniliat
  • 1 cub rama (250gr.)
  • 10 linguri zahar
  • 9 oua
  • 2 cubulete ciocolata menaj pentru ornat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Am pus apa, sarea si uleiul intr-o cratita si am pus la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca am pus faina toata si am amestecat repede pana s-a obtinut un aluat bine legat. Am dat de-o parte si am amestecat mereu sa iasa cat mai mult aburul din aluat. Apoi se adauga ouale pe rand mixand mereu cu mixerul sau amestecam cu o paleta (cu paleta este mai greu ) eu am folosit mixerul.

Apoi din aluatul obtinut formam cu ajutorul unui pos eclerele pe care le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt (lasam distanta intre ele fiindca isi maresc volumul) Le facem cum dorim, alungite sau sub forma de gogosele.

Introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 180 grade si lasam pana eclerele se rumenesc frumos (ar fi bine ca dupa ce s-au copt sa le mai lasam in cuptor 10 minute  cu cuptorul stins ca sa fie bine coapte pe dinauntru.)

Ne apucam de crema: 700 ml lapte punem la fiert cu 10 linguri de zahar si 3 zahar vaniliat, budinca o dizolvam in 100 ml .lapte si cand laptele clocoteste turnam budinca amestecand continuu pana la ingrosare. Lasam sa fiarba 5 minute apoi dam de-o parte amestecind din cand in cand sa nu formeze crusta deasupra. Cand este aproape rece (nu lasam sa se raceasca de tot) adaugam si margarina taiata bucatele mici si mixam bine pana obtinem o crema spumoasa.

Apoi cu crema obtinuta umplem cosuletele de eclere. Eu am fost generoasa cu crema fiindca nu mi-a ajuns la toate.

Se topeste ciocolata si ornam cu ea eclerele obtinute

TIPS-URI

1

Crema se poate face si din altfel de budinca (dupa imaginatie )

2

Cine vrea poate orna si cu frisca peste crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme