Eclere cu crema de vanilie a la Gaby_d

de Corinuta in Prajituri, 11 Ian 2015 | 33739 vizualizari

 

Eu zic ca nu mai au nevoie de nici o introducere, doar atat va spun ca sunt delicioase si merita toata munca :))

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat:
  • 1 cana (de 230 ml) ulei
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • un praf de sare
  • 6 oua
  • Ptr crema:
  • 125 g zahar
  • 65 g faina
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 ml frisca lichida
  • Ptr glazura:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 50-60 g unt
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie a la Gaby_d:

Mai intai pregatim aluatul: se pun la fiert apa cu putina sare si cu uleiul. Cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga faina toata odata si se amesteca bine cu un tel pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand cu telul. Cand e doar putin calduta se adauga ouale pe rand cate unul, amestecan bine dupa fiecare.

Se pune o treime din aluat intr-un pos cu dui mare si se spriteaza bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand putina distanta intre ele. O sa iasa aprox 3 tavi de eclere. Se coc la 220 de grade 15 minute pana cresc si se rumenesc usor, apoi se reduce focul la 180 de grade si se mai coc 30 de minute sa nu ramana crude inauntru. Se lasa sa se raceasca pana pregatim crema.

Pentru crema se amesteca intr-o cratita cu fund dublu zaharul cu faina si cu ouale, apoi se adauga laptele incet si se omogenizeaza. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa ca o budinca amestecand mereu. Se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat, apoi se acopera cu o folie si se lasa la racit. Se mixeaza frisca si se adauga la crema cate o lingura pe rand, amestecand usor sa ramana pufoasa. 

Se taie cojile de eclere in doua pe lungime, se umple posul cu crema si se spriteaza pe fiecare ecler, se unesc la loc cojile si sa dau la rece pana pregatim glazura.

Se rupe ciocolata bucati si se pune la topit pe baie de aburi impreuna cu untul amestecand mereu. Daca e prea groasa compozitia, mai puteti adauga putin unt pana devine curgatoare glazura ca sa o puteti turna pe eclere.

Se scot eclerele din frigider si cu o lingurita se toarna glazura de ciocolata pe fiecare, apoi se dau din nou la rece pana la servire.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie a la Gaby_d" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie, mascarpone si cirese