Eclere cu mousse de capsuni

de Criss in Prajituri, 2 Iul 2014 | 5002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
  • 150 g unt/margarina
  • 15 linguri apa
  • 150 g faina
  • 5 oua medii
  • Crema de vanilie:
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura faina sau amidon
  • 1 ou
  • 2-3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • Mousse de capsuni:
  • 250 g capsuni
  • 3 linguri zahar (se poate si mai mult)
  • 1 lingurita gelatina
  • 1 lingura apa
  • 250 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu mousse de capsuni:

Intr-un vas se pune apa si margarina si se pune vasul pe foc mic. Cand margarina s-a topit si incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se toarna toata faina. Se amesteca bine cu o lingura pana se inglobeaza faina. Se adauga apoi pe rand cate un ou si se amesteca bine cu mixerul. Nu se adauga urmatorul ou pana cand primul nu e bine inglobat . Se toarna amestecul intr-un posh si se spriteaza gramajoare rotunde intr-o tava pe hartie de copt.
Se pune tava in cuptorul preincalzit si se coc eclerele aproximativ 30 minute. Dupa racire se taie capacele si se pune un strat de crema de vanilie si unul de mousse de capsuni.    Pentru crema, se amesteca toate ingredientele si se fierbe crema pana capata consistenta unei budinci. Fructele se zdrobesc cu mixerul vertical. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul si se incalzeste pana aproape de fierbere. Apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca si se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca batuta.

Cojile se taie, se pune crema de vanilie si peste crema de vanilie, cu un posh se spriteaza mousse-ul de capsuni. Se pun eclerele in frigider sa se intareasca mousse-ul, apoi se glazureaza cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere rotunde :)