English Muffins

de Satisfyyourcravings in Piine, 26 Noi 2012 | 4963 vizualizari

 

Aceste chifle mici sunt folosite cel mai des fie la oua Benedict, fie ca gustari pentru ceai împreună cu gem și brânză cremoasă.

 

INGREDIENTE

  • 80 ml lapte la temperatura camerei
  • 2 lingurițe zahăr alb
  • 1/2 pachet drojdie activă uscată
  • 80 ml apă călduță
  • 1 lingură și 1 linguriță de ulei
  • 500 grame făină
  • puțină sare
  • 2 lingurițe de mălai
  • ulei
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA English Muffins:

Se încălzește laptele la foc mic. Se ia de pe foc, se adaugă zahărul și se amestecă până zahărul ester dizolvat. Se lasă la răcit până când ajunge la temperatura de aproximativ 40 de grade.

Într-un bol se dizolvă drojdia în apă călduță și se lasă pentru 10 minute. 

Într-un alt vas, se amestecă laptele cu drojdia, uleiul și jumătate din cantitatea de făină. Se adaugă sarea și restul de făină și se frământă până se obține un aluat ferm care se așează într-un vas uns cu ulei și se lasă la crescut într-un loc cald.

După ce aluatul și-a dublat volumul, se frământă ușor pe o suprafață presărată cu făină, se rulează sub formă de cilindru și se taie felii. 

Într-o tavă cu hârtie de copt se presară puțin mălai, se așează feliile, iar deasupra se mai presară puțin mălai. Se lasă la crescut pentru 30 de minute. 

Într-o tigaie se încălzește puțin ulei la foc mediu și se adaugă feliile care se gătesc pentru 10 minute pe fiecare parte.

Se pot consuma reci sau calde.

Cantitățile sunt pentru 6 bucăți.

Daca ti-a placut reteta noastra "English Muffins" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)