Escalop boieresc

de Sidy in Vita, 20 Sep 2011 | 8108 vizualizari

 

O reteta de week-end: escalop boieresc...
Un fel de mâncare delicios, dar şi foarte frumos. Ce poate fi mai potrivit pentru masa pe care o pregăteşti familiei tale ?Rezultatul şi părerea celor care vor gusta preparatul tău vor fi cu certitudine pe... gustul tău !
Ce sa mai, o masa pe cinste, o masa boiereasca!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vitel
  • 300 g ciuperci
  • 250 g cascaval feliat
  • 10 rosii cherry
  • 50 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 2-3 catei usturoi
  • sare
  • piper Kotany
  • boia
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop boieresc:

Feliile de carne le batem putin cu batatorul de carne, le condimentam si le dam prin faina. Intr-o tigaie ceramica punem o lingura ulei  apoi prajim feliile de carne pe ambele parti.

Scoatem escalopul prajit si il pastram la cald. Taiem felii ciupercile.

Untul il topim in tigaie si calim ciupercile, impreuna cu usturoiul si la sfarsit patrunjelul verde tocat, cam 5 minute.

Peste feliile de escalop prajite asezam ciupercile apoi cate o feliuta de cascaval si 1/2 rosie cherry cu cate o frunzulita de patrunjel verde. Dam la cuptorul incins pentru gratinare  sau la cuptorul cu microunde 3-4 minute sa se topeasca cascavalul.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Servim escalopul alaturi de cartofi rumeniti si salata verde sau de ardei copti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop boieresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Mihaela11_jo 1

21.09.2011, 11:00

La fav

mihaelar63 1

17.10.2014, 10:46

Ce dragut Eu am preparat escalop voievodal dupa o indelunga munca de documentare :http://www.bucataras.ro/retete/escalop-voievodal-61373.html. Nu am stiut sa caut mai aproape la tine )

Sidy 1

18.10.2014, 08:00

Multumesc Mihaela Ar trebui sa ne arati si noua escalopul tau....tare bun trebuie sa fie !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

pe 16.09 la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu chiftele de vitel si parmezan