Escalop de porc cu ciuperci

de La Ancuta in Porc, 26 Iul 2011 | 15771 vizualizari

 

Tot Gabitza e de vina pentru mancarea de astazi. Nu mai mancasem de multa vreme si mi-a facut o poftaaaaa. Asa ca m-am pus pe treaba...

 

INGREDIENTE

  • 8 felii cotlet de porc
  • 10 ciuperci mai maricele
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml apa
  • 1 lingura bulion
  • 2 linguri smantana
  • 5 catei de usturoi
  • faina
  • sare, piper
  • 1 frunza de dafin
  • 1 bucatica de unt
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ciuperci:

Batem feliile de carne cu ciocanul de snitele, pe ambele parti. Condimentam apoi cu sare si piper.
Intr-o tigaie sau cratita incapatoare incingem uleiul. Trecem bucatile de carne prin faina iar apoi le prajim in ulei pe ambele parti. Pe masura ce se prajeste carnea o scoatem pe o farfurie si o pastram la cald.

Peste uleiul ramas topim untul iar apoi adaugam usturoiul taiate feliute subtiri. Lasam putin iar apoi adaugam ciupercile curatate si taiate felii mai groase.
Calim ciupercile cateva minute dupa care stingem cu vin si lasam sa dea cateva clocote.

Adaugam carnea iar apoi frunza de dafin si apa (cat sa acopere carnea). Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade sosul. Adaugam bulionul si smantana si amestecam bine. Lasam sa mai dea 2-3 clocote dupa care potrivim de sare si piper si stingem focul.

Servim cald alaturi de garnitura preferata. Eu am ales o garnitura simpla de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricaș de porc