Escalop de porc cu ciuperci

de oanapl in Porc, 6 Ian 2022 | 9169 vizualizari

 

Am pregătit recent acest preparat absolut delicios, după ce Mirela mi-a făcut poftă cu al ei. Mulțumesc de idee Mirela! Pupici!

 

INGREDIENTE

  • 600 g cotlet de porc
  • un borcan ciuperci
  • 3-4 cepe medii
  • 3-4 linguri făină de grâu
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1 lingură boia dulce
  • cimbru
  • 100 ml vin (opțional)
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 cățel de usturoi
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ciuperci:

Se spală carnea apoi se taie în felii și se bat ușor cu ciocanul. Se condimentează cu sare și piper pe ambele părți.
Se pune uleiul la încins. Se trec bucățile de carne prin făină, se scutură ușor și se prăjesc pe ambele părți. Când sunt gata, se scot pe o farfurie și se lasă deoparte.
Ceapa se curăță și se taie mărunt. Se pune la călit în uleiul rămas de la călirea cărnii. Dacă e prea mult ulei se mai scot câteva linguri.
Se pun ciupercile peste ceapă și se călesc 5 minute împreună.

Se adaugă carnea și o lingură de boia dulce și cimbru, apoi se toarnă apă fierbinte cât să treacă peste nivelul carnii, se aduce la punctul de fierbere, se face focul mic și se acoperă cratița. Se lasă la fiert până când carnea este bine făcută. Dacă scade apa și carnea nu e fiartă se mai poate completa cu apă fierbinte.
Spre final se toarnă vinul și se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul, apoi se pune sosul de roșii. Se lasă să fiarbă câteva minute iar la final se adaugă usturoiul. Se mai lasă 2 minute după care se stinge focul, se pune pătrunjelul tocat și se acoperă cratița până la servire.
Se servește cu piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

oanapl 1

10.01.2022, 08:26

Da, Mirela! A fost delicios. Cu drag te servesc!

dantes 1

10.01.2022, 12:54

Bun!

oanapl 1

17.01.2022, 13:54

Mulțumesc Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu sos picant