Extract de menta

de Ina in Bauturi, 13 Ian 2014 | 15744 vizualizari

 

Intrucat ador aroma de menta, dar in magazine nu prea gasesc esenta de menta , vara trecuta m-am gandit sa-mi preparat singura extractul. Si bine am facut!

 

INGREDIENTE

  • frunze proaspete de mentă ( cat de multe, pentru ca extractul sa fie cat mai concentrat )
  • 275 ml alcool de 96 % concentratie alcoolica
  • recipient de sticla, cu capac
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Extract de menta:

Spalam bine frunzele de menta, dupa ce am indepartat tulpina. LPunem frunzele la zvantat sau le presam cu un prosop curat, apoi le indesam intr-un  recipient de sticla si daugam alcoolul, apasand cu o lingura pentru scoaterea bulelor de aer. Alcoolul trebuie sa acopere in totalitate frunzele de menta. Inchidem sticluta și o lasam  la soare cca. 2 săptămâni, timp in care alcoolul devine verde, iar frunzele albicioase, casante.

Strecuram extractul si-l vom pastra in sticluta inchisa ermetic.

Il putem folosi pentru aromatizarea deserturilor sau a bauturilor ( cateva picaturi in tuica fiarta, fac minuni :X :)) )

 

TIPS-URI

1

1 portie inseamna o sticluta de 250 ml. ( cca 25 ml se pierd prin absorbtia in frunze )

Daca ti-a placut reteta noastra "Extract de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

adnia 1

13.01.2014, 22:00

si eu am facut...dar tot mi se pare cam slabut! prefer uleiul volatil de menta pt. aromatizare, mai ales vara

Corinuta 1

13.01.2014, 22:46

woow!

babi5 1

14.01.2014, 08:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lichior de oua