Faguri cu crema de cacao

de LC in Dulciuri, 28 Noi 2012 | 23521 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru faguri avem nevoie de:
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • un varf sare
  • un zahar vanilat
  • 10 linguri zahar
  • o esenta lamaie
  • o lingurita bicarboant stins in putin otet
  • 20-22 linguri de faina ( cam doua cani )
  • 6 oua
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 1 litru lapte
  • 7 linguri zahar
  • 4-5 linguri amidon alimentar
  • 4 linguri cacao
  • o esenta de rom
  • nuca de cocos ( sau miez de nuca)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri cu crema de cacao:

Punem ouale intr-un vas impreuna cu praful de sare, zaharul, esenta si zaharul vanilat si mixam cu ajutorul mixerului pana se topeste zaharul. Adaugam si laptele. Stingem bicarbonatul si il punem in vas. Mixam in continuare si incepem sa turnam din faina putin cate putin. ( vom obtine o crema de consistenta smantanii).

Incingem bine forma pentru faguri.

O ungem cu putin ulei.( doar la primii faguri am pus ulei, apoi nu a mai fost necesar pentru ca nu s-au lipit absolut deloc).

Turnam cam o lingurita din compozitie...in functie de cat de mari le dorim. ( din forma mea au iesit cate doi faguri deodata ). Trebuie sa ne miscam foarte repede deoarece se coc rapid, forma fiind incinsa. ( cam 7 secunde pe o parte).

Pentru crema: punem amidonul , zaharul  si cacaoa si le amestecam. Turnam laptele putin cate putin amestecand cu telul pentru a nu se face cocoloase, urmand a pune si esenta de rom. Punem la foc mic si o lasam pana ce crema se va ingrosa, amestecand cu telul pentru a nu se lipi.

O lasam sa se raceasca putin dupa care punem nuca de cocos ...si lipim fagurii intre ei.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Faguri