Faguri cu fineti

de Pushaa in Prajituri, 7 Feb 2014 | 59820 vizualizari

 

O prajitura pe care o mancam adesea in copilarie. Era nelipsita de sarbatoari!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 lingur de zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 24 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 borcan fineti (800 gr)
Portii: 60
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri cu fineti:

Separam albusurile de galbenus.

Albusurile le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul treptat. Separat amestecam galbenusurile cu ulei, un praf de sare si zahar vanilat. Galbenusurile le punem peste albusurile batute cu zahar. Amestecam bine apoi adaugam laptele, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat aluatul de chec.

Incingem forma pe ochiul de aragaz si turnam gramajoare cu ajutorul unei lingurite. Cand forma este bine incinsa e de ajuns sa coacem cateva secunde pe fiecare parte. 

Lipim fagurii doi cate doi cu crema de fineti.Se pastreaza foarte bine in cutie de plastic inchisa ermetic.

Din aceasta compozitie mie mi-au iesit 60 bucati.

 

TIPS-URI

1

Ca sa iasa mai pufosi faina se cerne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu fineti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]