Fasole batuta

de Panacris in Mancaruri de post, 29 Ian 2012 | 4548 vizualizari

 

Daca tot e ger afara si consumam multe calorii, trebuie sa ne incarcam "bateriile" !!!

 

INGREDIENTE

  • fasole boabe 1000 g.
  • morcovi 2 bucati
  • patrunjel radacina  1 bucata
  • telina mica 1 bucata
  • ceapa galbena 1 bucata
  • sare iodata
  • ulei de masline 200 ml
  • usturoi 1 capatana
  • boia de ardei dulce 2 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea  se alege si se pune in apa rece peste noapte. A doua zi se strecoara si se pune la fiert cu legumele curatate. Se fierbe cca. o ora, apoi se strecoara de zeama. Se dau prin mixer sau masina de tocat carne toate ingredientele. Usturoiul curatat si presat se adauga la compozitia de fasole.Se amesteca energic toate ingredientele subtiindu-se cu uleiul de masline.Intre timp ceapa se curata, se taie fideluta si se pune la prajit in ulei, la foc mic, fara a se rumeni, dupa ce s-a facut translucida ceapa se opreste focul si se adauga boiaua de ardei dulce, se amesteca pana cand se inglobeaza toata boiaua. Fasolea batuta se aseaza in diverse forme, se orneaza cu ceapa prajita cu boia Se serveste cand s-a racit, de regula cu muraturi sau varza murata tocata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole facaluita sau Fasolita