Fasole batuta

de oanapl in Mancaruri de post, 27 Noi 2017 | 10032 vizualizari

 

Vă învit la o porție de fasole bătute, care la noi în Moldova se cheamă iahnie de fasole. E delicioasă și foarte ușor de pregătit. A ieșit puțin mai dulce decât mă așteptam (de la morcov și ceapă) motiv pentru care puteți să lăsați ceapa și morcovul întregi la fiert și să le scoateți la final.

 

INGREDIENTE

  • 250 g fasole boabe
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 20 ml ulei de măsline
  • sare
  • 3 căței usturoi
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Pui fasolea la înmuiat în apă rece, cu o zi înainte de preparare.

 A doua zi o scurgi de apă și o pui la fiert. Îi schimbi apa de 2 ori, apoi o pui la fiert cu morcovul dat pe răzătoarea mică și ceapa tocată mărunt. După ce a fiert, scurgi apa și o mixezi folosind și din apa în care a fiert. Adaugi și ulei de măsline pentru a obține o compoziție cremoasă. Adaugi usturoiul pisat și sare după gust. (eu am pus puțin ulei de măsline deasupra, dar nu e necesar).

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de ardei copti cu rosii