Fasole batuta cu legume

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2014 | 6983 vizualizari

 

O reteta delicioasa luata in revista Practic in Bucatarie

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 5-6 catei de usturoi(dupa gust)
  • Pentru garnitura de ceapa:
  • 2 cepe albe de apa
  • ulei de masline
  • sare/piper/boia dulce
  • un strop de vin rosu
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu legume:

Fasolea se spala si se lasa la inmuiat peste noapte.

A doua zi se pune la fiert,dupa ce a dat in clocot se scurge de apa si se pune la fiert din nou in apa fierbinte cu putina sare,morcovul si ardeiul taiat rondele.

Cand legumele sunt fierte se scurg de apa si se pun in blender pana rezulta o pasta fina(se poate adauga si putina zeama in care au fiert legumele daca este nevoie).

Usturoiul se piseaza si se amesteca cu pasta de legume.

Se pune in castroane sau intr-o tava de ceramica.

Ceapa se pune la calit cu ulei de masline,sare,piper si boia dulce.Se adauga si 1/2 pahar de apa,se lasa sa scada zeama si se stinge cu vinul rosu.Se lasa pana se inmoaie ceapa,daca mai este nevoie se mai adauga putina apa.

Ceapa calita se adauga deasupra.

TIPS-URI

1

Se serveste atat calda cat si rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasolica facaluita