Fasole batuta la Multicooker-ul Crock-Pot Express

de Oana in Multicooking, 28 Mar 2019 | 6681 vizualizari

 

Cred ca a iesit cea mai gustoasa fasole batuta din cate am facut! Gatita sub presiune, toate vitaminele si tot gustul legumelor au ramas intacte si au dat un gust senzational! Mananci si nu te mai opresti :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 cani cu fasole boabe lasata la inmuiat peste noapte
  •  1 ceapa
  •  1 morcov
  •  ½ ardei gras rosu
  •  sare si piper dupa gust
  •  2 foi de dafin
  •  ½ lingurita cimbru uscat
  •  5 catei de usturoi
  •  50 ml ulei de floarea soarelui
  •  marar proaspat

Topping:

  •  1 ceapa mare
  •  1 lingura pasta de tomate
  •  2 linguri ulei
  • ½ lingurita boia dulce
  •  sare si piper dupa gust
  •  ¼ lingurita zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta la Multicooker-ul Crock-Pot Express:

  • Spala bine fasolea inmuiata peste noapte si pune-o in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
  • Adauga 2 litri de apa si inchide capacul.
  • Inchide supapa pentru aburi si seteaza programul Chilli/Beans pentru 1 ora.
  • Cand programul s-a terminat lasa pentru 10 minute, apoi elibereaza aburii si deschide capacul.
  • Adauga ceapa, morcovul si ardeiul gras tocate cubulete, foile de dafin si condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  • Pune din nou capacul, inchide supapa de aburi si seteaza programul Soup pentru 15 minute.
  • Cand programul s-a terminat, lasa sa stea 10 minute, apoi elibereaza aburii si deschide capacul.
  • Scoate foile de dafin si strecoala fasolea.
  • Mixeaza cu un blender vertical, adaugand treptat ulei si zeama in care a fiert.
  • Pune si usturoiul dat prin presa si mixeaza pana obtii un piure fin.
  • Condimenteaza daca mai este cazul cu sare si piper.
  • Pune fasolea batuta in castronele si prepara toppingul.
  • Pune uleiul la inchins intr-o tigaie si adauga ceapa taiata solzisori.
  • Amesteca si las-o sa se inmoaie.
  • Adauga boia dulce, sare si piper dupa gust, apoi pasta de tomate si putin zahar.
  • Lasa pe foc inca 2-3 minute, amestecand in continuu.
  • Daca sosul este prea gros poti adauga putina apa.
  • Pune apoi sosul de ceapa peste fasolea batuta, presara putin marar verde si serveste cu paine proaspata sau prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta la Multicooker-ul Crock-Pot Express" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune