Fasole cu ciolan servita in paine

de amalia01 in Ciorbe, 28 Noi 2014 | 5859 vizualizari

 

Ma gandeam sa gatesc ceva traditional, servit intr-o maniera de sarbatoare. Si asa a iesit...

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole colorata boabe uscata
  • 500 g ciolan afumat
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • sare ,dupa gust
  • cimbru uscat
  • 250 ml bulion de casa
  • cateva frunze de leustean verde
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan servita in paine:

Fasolea se curata de impuritati si se pune peste noapte in apa rece pentru a se umfla;
Ciolanul se pune la fiert  in apa rece cu sare;
Fasolea se pune la fiert in apa rece( dupa ce o scurgi de apa in care a stat peste noapte);
Se lasa la fiert cca. 1 ora;
Intre timp se curata ceapa si morcovul, se taie marunt si se calesc in putin ulei;
Se adauga  ciolanul fiert si dezosat;

Se adauga in oala cu fasolea fiarta, si se mai lasa impreuna cca. 30 de  minute la fiert pentru a se combina gusturile;
Se adauga bulionul si leusteanul tocat, lasi sa mai dea un clocot, stingi focul si acoperi cu un capac.

O servesti in painici . Eu am cumparat painici cu seminte( preferata mea). Am taiat un capac, am scobit miezul si am umplut "castroanele" astfel formate cu supa de fasole . Servesti cu ceapa rosie/ ardei iute/ smantana ,dupa cum iti place.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

supa

2

ciorba

3

legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan servita in paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat