Fasole galbena cu maioneza si usturoi

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 2 Oct 2010 | 5346 vizualizari

 

Un aperitiv minunat

 

INGREDIENTE

  • fasole galbena300g (aproximativ)
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 ceapa mai mica
  • 1 morcov crud
  • Maioneza:
  • 2 oua
  • ulei
  • 1 lingurita mustar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena cu maioneza si usturoi:

Se curata fasolea se pune la fiert in apa cu sare aproximativ 20-25 minute.Cand e fiarta se strecoara de apa si se lasa la racit, dupa care se taie marunt.

Intre timp cat fierbe fasolea se face maioneza din 1 ou crud (galbenusul) si unul fiert (folosesc doar galenusul si de la cel fiert) Se amesteca bine cu putin mustar galbenusurile dupa care se pune cate putin ulei.

Usturoiul se piseaza bine iar ceapa se taie foarte foarte fin. Morcovul se da prin razuitoarea cu gauri mici.

Cand avem totul pregatit se se amesteca fasolea taiata si racita cu maioneza,usutoiul ,morcovul ras si ceapa.Se potriveste de sare si piper.

Se lasa la rece 2 ore dupa care se serveste pe paine sau in diferite forme de aperitive.

PS:Sunt fericita ca am papat si eu fasole din ROMANIA chiar ne era tare  dor,asa ca bunicii ne-au adus(parintii mei)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena cu maioneza si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu maioneza