Fasole rosie batuta

de Steffy in Mancaruri de post, 10 Noi 2013 | 13648 vizualizari

 

Este o reteta de post foarte buna, mai ales acum cand va incepe Postul Craciunului si avem nevoie de diferite retete gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole rosie
  • o ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • cateva masline pentru ornat
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole rosie batuta:

Fasolea se pune in apa cu o seara inainte de a fi pregatita, ca sa se inmoaie.

A doua zi o punem la fiert, schimbam apa de 3 ori pentru a nu avea probleme la stomac. Adaugam ceapa uscata curatata (o lasam intreaga).

Timpul de fierbere nu poate fi estimat pentru ca depinde de fasole (una fierbe mai greu, alta mai repede). Cand a fiert fasolea foarte bine, o scurgem de apa si o lasam sa se raceasca.

Apa nu o aruncam pentru ca o punem folosi cand mixam fasolea. Cand s-a racit, batem fasolea cu mixerul sau cu robotul. Adaugam sare dupa gust, uleiul de masline si usturoiul maruntit. Daca e prea tare compozitia, adaugam din apa in care a fiert fasolea.

Ornam fasolea cu cateva masline si o servim cand s-a racit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole rosie batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de cartofi, cu mazare